Naar inhoud
Hygiënevoordelen van een vaatwasmachine

Hygiënevoordelen van een vaatwasmachine

Ontdek de hygiënische voordelen van een vaatwasser, van de juiste temperatuur om ziektekiemen te elimineren* tot het niet moeten gebruiken van vuile sponzen.

Iedereen weet dat vaatwasmachines een hele reeks voordelen bieden, zoals het wegnemen van de vervelende afwas na een familiefeestje, of meer water besparen dan afwassen met de hand. Maar hoe zit het met de hygiënevoordelen van een vaatwasmachine?

Waarom zijn vaatwasmachines zo efficiënt?

Dit is hoofdzakelijk te wijten aan het feit dat vaatwassers extreem heet water kunnen gebruiken. Inderdaad, heet water is de beste manier om vet van uw vaat te verwijderen. Vastgekoekt vet kan hardnekkig blijven kleven aan het oppervlak van borden, glazen en keukengerei. De hitte van het water maakt het vet vloeibaar, en zelfs de hardnekkigste vlekken zijn in een handomdraai te verwijderen.

Combineer de warmtewerking met een eersteklas reinigingsproduct zoals Finish Ultimate, waarvan het dubbellaags tablet en de Powerball-technologie elk een belangrijke rol spelen in de uitstekende resultaten die bij elke wasbeurt worden bereikt.

Zijn vaatwassers doeltreffender dan met de hand afwassen om microben uit de vaat te verwijderen?

Kunt u de vaat met de hand afwassen in plaats van in de vaatwasmachine? Sponzen worden blootgesteld aan allerlei soorten voedsel, wat in combinatie met het poreuze en vochtige karakter van de spons, het een perfecte omgeving maakt voor microben om te gedijen. Ja, dat is wat u gebruikt om de afwas te doen waar u van gegeten hebt. Uw spons moet regelmatig worden vervangen om de groei van deze microben te voorkomen.

Uw vaatdoeken zijn net zo schuldig aan het herbergen van nare bacteriën, en als uw vaat schoon is, veegt u deze misschien af met doeken die besmet zijn met bacteriën. Ook vaatdoeken worden blootgesteld aan veel water en kunnen nat blijven, waardoor ze een broedplaats voor bacteriën vormen.

Vaatwasmachines verminderen uiteraard de behoefte aan sponzen of doeken. Er zijn ook doeltreffende programma's voor het reinigen van de diepe vaat, vooral wanneer deze worden gebruikt met Finish-afwasmiddel en Finish Vaatwasmachinereiniger Tijdens de Wasbeurt. Al het werk wordt voor u gedaan, en de vaat wordt perfect schoon zonder dat u aan de gootsteen hoeft te staan. Vaatwasmachines zijn dus hygiënisch wat betreft de manier die je gebruikt om de vaat te wassen.

Werkt afwassen met koud water bacteriënremmend?

Bij manueel afwassen bent u hier beperkt door het feit dat de menselijke huid de temperatuur moet kunnen verdragen. Met afwassen in een vaatwasser kunt u afwassen tot 70°C, afhankelijk van het programma dat u hebt gekozen.

Vaatwasmachines zijn hygiënisch, omdat zij verschillende programma's bieden en temperaturen kunnen bereiken die onveilig zijn voor de handen. Als u zich afvraagt «welke temperatuur moet het water hebben om de vaat te wassen?» De uitleg in de temperatuurgids van de vaatwasmachine zal u helpen om bij elke wasbeurt een perfecte reinheid te bereiken.

 

*Ihne, Sarah (2006) Investigation of chemical and microbiological residues on dishes cleaned by hand and machine on the basis of specific examples. Schriftenreihe der Haushaltstechnik Bonn, Shaker, Aachen