Naar inhoud
Hoeveel water verbruikt een vaatwasmachine?

Hoeveel water verbruikt een vaatwasmachine?

We gebruiken hem bijna elke dag, maar weten we eigenlijk wel wat er achter de deur van onze vaatwasmachine gebeurt? Wij hebben uitgezocht hoeveel water een vaatwasmachine verbruikt. Hieronder zullen we met een aantal tips uiteenzetten hoe we zoveel mogelijk van deze kostbare hulpbron kunnen besparen.

Aangezien het één van de grootste elektrische apparaten is in huis, is het logisch dat u denkt dat uw vaatwasmachine bij iedere vaatwasbeurt een aanzienlijke hoeveelheid water gebruikt. Hoeveel water verbruiken vaatwassers? Dit hangt af van het merk en model van uw machine.

Een moderne, energiebesparende machine zal uiteraard efficiënter werken dan een ouder model. Vaatwasmachines van vóór 1994 gebruiken namelijk ongeveer 37 tot 56 liter water per lading1.

Water besparen met uw vaatwasmachines

Alle kleine beetjes helpen als het gaat om water besparen bij iedere vaatwasbeurt. De onderstaande tipa helpen u niet alleen uw waterrekening te verlagen, maar ook om de levensduur van uw vaatwasmachine te verlengen. Hiernaast zijn ze ook nuttig om uw vaat keer op keer schoon te krijgen!

Tips

  1. Bespaar water door uw vaat niet meer voor te spoelen. Door de vaat voor te wassen voordat u deze in de vaatwasser stopt, kunt u duizenden liters water per jaar verspillen!
  2. Vermijd meerdere programma's op een dag te draaien, en wacht op een volle lading om uw toestel te laten werken.
  3. Zorg ervoor dat de binnenkant van uw vaatwasmachine schoon is en dat de sproeiarm niet geblokkeerd wordt. Hierdoor is het ook niet meer nodig om meerdere programma's uit te voeren.
  4. Kies een eco-instelling, die uw vaat op een lagere temperatuur wast en minder water verbruikt in elke cyclus.
  5. Gebruik een afwasmiddel van hoge kwaliteit, zoals Finish Ultimate, om uw vaat vanaf de eerste vaatwasbeurt te laten glanzen.

 

1 https://www.directenergy.com/learning-center/energy-efficiency/how-much-energy-dishwasher-use