Naar inhoud
moeder en dochter zitten in de keuken en glimlachen

EENVOUDIG WATER BESPAREN

Een gemiddeld persoon in België verbruikt elke dag 96 liter drinkbaar water. Dat is enorm veel en het meest daarvan wordt verspild. Volgens de aanbevelingen van de Verenigde Naties volstaat 50 liter water per dag om fatsoenlijk te leven. En als we allemaal wat voorzichtiger omspringen met water, dan zullen we onze doelstellingen halen.

Hoe thuis water besparen

Baden: Neem een douche in plaats van een bad. Je zal maar half zo veel - of misschien zelfs nog minder - water verbruiken.

Spoelen: Probeer het toilet minder door te spoelen. Een enkele spoelbeurt verbruikt tot 13 liter.

Wassen: gebruik kortere cycli. Lange wascycli met heet water gebruiken tot 170 liter water.

Afwassen: Het afspoelen van de borden in de gootsteen verspilt tot 1000 l water per jaar.

Buiten: Water uit de tuinslang verbruikt tot 1000 l per uur.

WATER BESPAREN MET FINISH

Finish-producten zijn ontworpen om doeltreffend te zijn. Finish Ultimate bijvoorbeeld heeft bewezen vanaf de eerste keer voor een schone vaat te zorgen op zelfs de meest aangekoekte resten. Door niet meer voor te spoelen bespaar je meer tijd, moet je minder inspanning leveren en verbruikt je gezin ook nog eens tot 1000 liter water minder per jaar!

Man vult de vaatwasser met een bord met de hand

STEL ZELF VAST WAT JE KAN DOEN

Neem deel aan onze quiz en stel vast hoe het staat met je waterverbruik. Stel dan je persoonlijke doelstellingen voor waterbesparing op en wij zullen dezelfde inspanning leveren door de bedreigde watergebieden in België & Oeganda opnieuw aan te vullen.

cards images

INFORMATIE OVER ONZE PRODUCTEN

Finish Ultimate Plus heeft bewezen vanaf de eerste keer voor een schone vaat te zorgen op zelfs de meest aangekoekte resten. Door niet meer voor te spoelen bespaar je meer tijd, moet je minder inspanning leveren en verbruikt je gezin ook nog eens tot 60 liter water minder per wasbeurt!