Naar inhoud

Uw machine onderhouden

Zorg ervoor dat uw vaatwasmachine elke dag goed werkt.

Het is belangrijk uw vaatwasmachine te onderhouden om hem de beste kans te geven uw vaat in de loop der jaren af te wassen. Zo moet het.

Snel onderhoud

Maandelijks gebruik van onze vaatwasmachinereiniger tijdens de cyclus en ons Finish regenererend zout houdt uw machine vrij van vet en kalkaanslag

De volledige onderhoudsroutine

Laat uw vaatwasmachine probleemloos werken door deze complete maandelijkse onderhoudsroutine voor uw vaatwasmachine te volgen.

De binnenkant van uw vaatwasmachine reinigen

Om met de volledige reinigingsroutine te beginnen, raden wij aan een lege cyclus met onze Finish vaatwasmachinereiniger uit te voeren.

Eerste stappen

Controleer en leeg de filter

Als uw vaatwasmachinefilter zijn werk doet en de vervelende etensresten opvangt, moet hij worden geleegd om de circulatie van etensresten te helpen afvoeren en stoppen.

Controleer en ontstop de afvoer

Achter de vaatwasmachinefilter bevindt zich de afvoer. Deze kan na verloop van tijd vuil, vet en viezigheid verzamelen of zelfs beschadigd raken. Wees voorzichtig bij het schoonmaken van de afvoer en haal altijd eerst de stekker uit het stopcontact voordat u het probeert.

Controleer de sproeiarmen

Zorg ervoor dat uw sproeiarmen vrij ronddraaien en niet verstopt zijn met vuil, zodat ze op volle kracht werken.

Behandeling van kalkvlekken

Kalkvlekken kunnen worden verwijderd met onze Finish vaatwasmachinereiniger, toch is het beter om de vorming van kalkvlekken te voorkomen.

Kalkvlekken voorkomen

Controleer op lekken

Kijk rond uw vaatwasmachine naar sporen van lekken of ophoping van water. Enkele typische oorzaken van lekkende vaatwasmachines zijn een kapotte inlaatklep, defecte pompen of losse afdichtingen. Raadpleeg in dat geval een technicus.

Het is schoon, maar ik heb nog steeds een probleem

Zelfs als uw vaatwasmachine brandschoon is, kunt u nog andere problemen tegenkomen die een effectieve reiniging verhinderen. Problemen kunnen ontstaan wanneer u uw vaatwasmachine verkeerd inlaadt, de verkeerde instellingen en cycli gebruikt of andere veel voorkomende problemen die u in onze gids voor het oplossen van problemen kunt vinden.

Voor alle technische problemen raden wij u aan een gekwalificeerde technicus te raadplegen.