Naar inhoud
Welke potten en pannen zijn vaatwasmachinebestendig

Welke potten en pannen zijn vaatwasmachine­bestendig?

Ontdek met Finish hoe u uw roestvrije potten en pannen in de vaatwasser kunt wassen.

Lees verder voor onze beste tips om het meeste uit uw vaatwasmachine te halen (met een beetje hulp van Finish® afwasmiddelen!) voor het afwassen van een verscheidenheid aan roestvrijstaal kookgerei.

Hoe roestvrijstalen potten en pannen afwassen in de vaatwasmachine?

Hoewel roestvrijstaal één van de veiligste materialen is om in de vaatwasmachine te doen, zijn er wel een paar tips om te voorkomen dat uw favoriete keukengerei kapotgaat.3

  1. Vergeet niet vooraf alle vaste deeltjes uit uw vuile potten en pannen te verwijderen om te voorkomen dat voedselresten uw machine verstoppen.
  2. Controleer of uw keukengerei een «vaatwasmachinebestendig» logo heeft. Roestvrijstaal is vaatwasmachinebestendig, maar aluminium bijvoorbeeld niet.
  3. Denk na over hoe u uw vaatwasmachine vult - vuile potten en pannen moeten op de rand of met de vuile kant naar beneden in het onderste rek worden geplaatst.
  4. Voeg een afwasmiddel zoals Finish Power All in 1 tabletten toe en start uw machine met de pot- en pancyclus (indien beschikbaar). Als uw vaatwasmachine niet over deze instelling beschikt, gebruikt u gewoon het langste programma om deze ingebakken vlekken effectief te verwijderen.

Als u meer wilt weten over de vaatwasmiddelen in ons assortiment en wilt weten welke het beste bij uw behoeften past, raadpleeg dan onze productgids - Afwasmiddelen: Producthulp

1 https://www.hunker.com/13710626/is-stainless-steel-dishwasher-safe

2 https://www.wikihow.com/Clean-a-Stainless-Steel-Water-Bottle

3 https://cascadeclean.com/en-us/dishwasher-how-to/how-to-clean/how-to-clean-stainless-steel-pots-and-pans-in-the-dishwasher