Naar inhoud
Hoe reinigt u bakplaten in de vaatwasmachine

Hoe reinigt u bakplaten in de vaatwasmachine?

Ontdek onze tips en de stappen die u moet volgen om uw kookplaten in de vaatwasser te wassen.

Is er iets bevredigender dan een bakplaat vol versgebakken producten uit de oven te halen? Wij denken van niet. Maar na de opkuis vraagt u zich af of het de moeite wel waard was. Gelukkig hoeft u de aangebrande lasagne of knapperige muffinstukjes niet met de hand af te schrobben. Zo reinigt u bakplaten in de vaatwasmachine. 

Hoe reinigt u bakplaten in de vaatwasmachine?

Bakplaten schoonmaken die bedekt zijn met aangebakken vet lijkt misschien een uitdaging, maar als u dit regelmatig doet, bakt u uw koekjes de ene keer perfecter dan de andere. Volg een paar eenvoudige stappen en u kunt voorgoed afscheid nemen van vuile bakplaten.

  1. Finish© afwasmiddelen kunnen de meeste reinigingstaken voor bakplaten gemakkelijk aan. Probeer echter bij sterk bevuilde bakplaten zoveel mogelijk van de resten af te schrapen voordat u ze in de vaatwasmachine stopt.
  2. Controleer eerst of uw bakplaat geschikt is voor de vaatwasmachine voordat u hem in het onderste rek van uw vaatwasmachine plaatst.
  3. Gebruik een afwasmiddel zoals Finish® Ultimate™ om aangebakken voedsel zacht te maken en uw bakplaat schoon, glad en klaar voor de volgende lading achter te laten!

Als u ervoor zorgt dat uw kookgerei schoon en vetvrij is, kunt u nog jarenlang een kookmarathon doorstaan. Behandel ze goed met een vaatwasmiddel dat het meeste werk voor u zal doen.

Hoe wast u een glazen schotel in de vaatwasmachine?

U hebt net een tafel gasten op bezoek gehad aan wie u uw beroemde recept hebt geserveerd en uw favoriete glazen schotel ziet er nu treurig uit. Geen probleem. Ontdek hoe u een verbrande glazen schaal met Finish® kunt afwassen en in een mum van tijd klaar bent voor uw volgende gasten.

  1. Hoewel de afwasmiddelen van Finish® de moeilijkste vlekken aankunnen, moet u misschien toch aan de slag als uw vaat bedekt is met aangebrand voedsel. Probeer zo veel mogelijk voedsel weg te schrapen voordat u het in de vaatwasmachine stopt.
  2. Controleer of uw glazen schotel geschikt is voor de vaatwasmachine, en als dat zo is, zet hem dan op het onderste rek.
  3. Gebruik een kwaliteitsafwasmiddel zoals Finish® Ultimate™, dat resten verwijdert voor een ongelooflijke glans, zelfs met zeer hard water.
  4. Laat uw glazen schotel aan de lucht drogen voor u ze opbergt.

Wilt u weten hoe u glazen op de juiste manier in de vaatwasmachine moet afwassen? Wij vertellen u er alles over in ons artikel over dit onderwerp.

Hoe wast u een muffinvorm in de vaatwasmachine?

Muffinvormen zijn een nachtmerrie om met de hand schoon te maken, dus als de uwe vaatwasmachinebestendig is (de meeste siliconen, glazen en metalen zijn dat), laat dan uw vaatwasmachine het werk doen.

  1. Finish® afwasmiddelen zijn geweldig om uw muffinschalen schoon te maken zonder een voorafgaande stap (zodat u ze niet hoeft af te spoelen voordat u ze in de vaatwasmachine stopt). Maar als uw muffinvorm vet en aangebrande resten heeft, schraap die er dan zo veel mogelijk af voordat u hem in de machine doet.
  2. De meeste vaatwasmachines hebben niet genoeg ruimte om een metalen muffinvorm in het bovenste rek te zetten, dus zet hem in dit geval maar onderin. Maar als het kan, zet uw siliconenvormpjes dan op het bovenste rek, zodat ze verder van de warmte af staan en langer meegaan.

Gebruik een sterk afwasmiddel zoals Finish® Ultimate™ om te ontvetten, aangekoekt voedsel los te maken en voor een perfecte reiniging te zorgen.