Naar inhoud
Hoe verwijder ik vlekken door hard water uit een vaatwasmachine

Vlekken door hard water verwijderen uit een vaatwasmachine

Ontdek welke producten u met Finish kunt gebruiken om vlekken door hard water uit uw vaatwasmachine te verwijderen, en uiteindelijk de levensduur ervan te verlengen.

U hebt misschien gehoord over de hardheid van het water in het gebied waar u woont. Hard water betekent dat het water goed smaakt, maar helaas laat het vlekken achter op glas en oppervlakken, en het bevordert de vorming van aanslag in uw vaatwasmachine, die soms moeilijk met de hand te verwijderen is. Wat is dit precies en wat moet u doen om aanslag van hard water in uw vaatwasmachine te verwijderen?

Wat is zeer hard water?

In sommige gebieden sijpelt het water dat uit de kraan komt in kalksteen- en krijtafzettingen, die uit carbonaten bestaan. Zacht water is water dat weinig sporen van deze bestanddelen bevat, terwijl hard water relatief veel calcium en magnesium bevat, alsook andere mineralen. Dit is geen gevaar voor de gezondheid, maar zoals gezegd kan het leiden tot hardwatersporen en kalkaanslag, en bovendien de doeltreffendheid van uw vaatwasmiddel verminderen.

Vlekken door zeer hard water verwijderen

In de vaatwasmachine kan zeer hard water leiden tot witachtige glazen en de vorming van afzettingen. Om dit te verhelpen, kunt u Finish Glansspoelmiddel gebruiken.

Finish Glansspoelmiddel

U kunt Finish Glansspoelmiddel gebruiken om de vlekken en waas die ontstaan door hard water te behandelen, en een sprankelende vaat, glazen en keukengerei te krijgen, met behulp van de volgende stappen:

 1. Controleer of uw vaatwasmachine een glansspoelmiddeldispenser heeft, die zich meestal in de buurt van het (de) vaatwasmiddelbakje(s) bevindt.
 2. Vul uw glansspoelmiddeldispenser met Finish Glansspoelmiddel en veeg eventueel gemorst product weg.
 3. Het Finish Glansspoelmiddel wordt bij elke vaatwasbeurt automatisch in de spoelcyclus vrijgegeven.
 4. Wij raden u aan het glansspoelmiddelreservoir altijd vol te houden. Controleer en vul het reservoir maandelijks bij, of kijk uit naar een knipperend rood lampje op de vaatwasmachine, dat aangeeft dat het niveau van het glansspoelmiddel laag is. Als dit het geval is, vul dan het glansspoelmiddelreservoir bij.

Kalkaanslag in de vaatwasmachine voorkomen

Hoewel de bovenstaande methodes u zullen helpen om van hard water in de vaatwasmachine af te komen, is het ook belangrijk om de nodige stappen te ondernemen om hard water in de eerste plaats te voorkomen. De perfecte manier om dit te doen is door uw vaatwasmachine regelmatig te reinigen. Volg gewoon de eenvoudige stappen hieronder met Finish Vaatwaszout en Finish Vaatwasmachinereiniger.

Finish Vaatwaszout

Door het reservoir met Finish-vaatwaszout te vullen, kan kalkafzetting in uw machine worden verminderd, omdat het water dat in het afwascompartiment stroomt, zachter wordt.

 1. Vaatwaszout moet worden toegevoegd aan een extra filter in uw vaatwasmachine. Deze bevindt zich meestal onderaan het doseerbakje, tegenover de deur, maar controleer voor de zekerheid de handleiding of instructies van de fabrikant.
 2. Open de dop en giet het zout erin.
 3. Kijk goed op de verpakking om te zien hoeveel zout er nodig is. U kunt een maatbeker en een trechter gebruiken om het zout af te meten en de vaatwasmachine te vullen.
 4. Zodra het zout is ingegoten, sluit u de dop.
 5. Vergeet niet het reservoir regelmatig met zout bij te vullen als u het peil ziet dalen. Sommige machines hebben een rood lampje dat knippert als het zoutniveau laag is. Zorg ervoor dat u het zoutreservoir vult als dit gebeurt!

Finish Vaatwasmachinereiniger

 1. Zorg ervoor dat uw machine leeg is en gebruik geen andere zeep of afwasmiddel.
 2. Zet de fles Finish Vaatwasmachinereiniger omgekeerd neer zonder het deksel te verwijderen (maar verwijder de sticker).
 3. Sluit de deur en stel de machine in op het heetste programma.
 4. Als het programma klaar is, verwijdert u de fles en gooit u deze in de afvalbak. Uw vaatwasmachine zal weer optimaal werken.
 5. Aanbevolen gebruik is eens in de drie maanden. Het is echter mogelijk de vaatwasmachinereiniger vaker te gebruiken, afhankelijk van het gebruik van de vaatwasmachine en/of de aanwezigheid van nare geurtjes of een defect aan de machine.

Het verwijderen van sporen van hard water is een belangrijke stap in het onderhoud van de vaatwasmachine. Dit betekent niet alleen dat uw vaatwerk en glazen sprankelend zullen zijn, maar ook dat u de levensduur van uw vaatwasmachine kunt verlengen.