Naar inhoud
Uw vaatwasmachine reinigen

Uw vaatwasmachine reinigen

Ontdek hoe u uw vaatwasmachine schoonmaakt met Finish, inclusief welke producten u gebruikt om uw machine sprankelend te houden.

Uw vaatwasmachine moet regelmatig worden gereinigd om te voorkomen dat afval zich ophoopt en belangrijke onderdelen van de machine verstopt raken. Hebt u gemerkt dat uw vaatwasmachine niet zo goed wast als zou moeten? De machine is waarschijnlijk niet kapot, ze heeft alleen een maandelijkse schoonmaakbeurt nodig. Dus als u een machine wilt die langer meegaat en hoge prestaties levert, met sprankelende glazen en vaatwerk, dan is dit wat u moet doen.

Waarmee maak ik de vaatwasmachine schoon

Om uw vaatwasmachine doeltreffend te reinigen, moet u een goede vaatwasmachinereiniger gebruiken. Gebruik onze Finish Vaatwasmachinereiniger om de vaatwasmachine grondig te reinigen, vet- en kalkafzettingen in niet-zichtbare delen en leidingen te verwijderen, en de machine hygiënisch schoon te maken en fris te laten ruiken. Aanbevolen gebruik is eenmaal per 3 maanden, maar het kan vaker/indien nodig worden gebruikt als u zeer frequent gebruik, storingen of nare geurtjes vermoedt.

De binnenkant van uw vaatwasmachine reinigen

Om de binnenkant van uw vaatwasmachine te reinigen, volgt u deze eenvoudige stappen met Finish Vaatwasmachinereiniger:

 1. Maak uw vaatwasmachine leeg, zodat er niets meer in zit.
 2. Neem uw fles Finish en in plaats van de dop te verwijderen, verwijdert u de sticker op de bovenkant van de fles, zodat een wasdop zichtbaar wordt.
 3. Plaats de fles Vaatwasmachinereiniger omgekeerd in de bestekmand of ergens onderin het onderste rek.
 4. Sluit de deur van de vaatwasmachine en stel uw vaatwasmachine in op ten minste 60°C.
 5. Open na afloop van de cyclus de vaatwasmachine, haal de fles eruit en gooi deze weg.

De binnenkant van uw vaatwasmachine reinigen

Onze vaatwasmachinereiniger behandelt de hele binnenkant van uw vaatwasmachine, maar u zult ook de buitenkant willen reinigen (dat is tenslotte het gedeelte dat iedereen ziet!). Maak de deur en de knoppen schoon met een doek en een heet sopje, zodat uw vaatwasmachine er aan de buitenkant net zo schoon uitziet als aan de binnenkant!

Hoe vaak moet ik mijn vaatwasmachine reinigen?

Als algemene regel raden wij aan uw vaatwasmachine eens in de 3 maanden te reinigen met Finish Vaatwasmachinereiniger. Er zijn echter enkele tekenen dat uw vaatwasmachine gereinigd moet worden:

 • Een onaangename geur
 • Voedselophoping in de filter van de machine
 • Bestek/gerechten zitten aan het eind van een programma onder het voedsel en vet.
 • Roest in de machine
 • Voedsel op de sproeiarm
 • Een geblokkeerde machine

In het laatste geval is een snelle oplossing ervoor te zorgen dat u grote stukken voedsel wegschraapt voordat u ze in de vaatwasmachine doet (zo hoeft u ook geen water te verspillen om een bord af te spoelen!). Naast de bovenstaande lijst zijn er ook minder voor de hand liggende tekenen, zoals vet- of kalkafzettingen in onzichtbare, maar essentiële onderdelen van uw machine.

Als u weet hoe en wanneer u uw vaatwasmachine moet reinigen, kunt u een van de meest waardevolle onderdelen van uw keuken in goede conditie houden. Niet alleen zal uw machine optimaal blijven presteren, maar het zal ook zorgen voor sprankelend vaatwerk en glazen na elke afwasbeurt.

Als u uw machine nog regelmatiger wilt onderhouden, kunt u ook de Finish Reinigingstabletten Tijdens de Wasbeurt gebruiken. U kunt ze eenmaal per maand gebruiken of bij bijzonder vette ladingen. De Tijdens de Wasbeurt Reinigingstabletten zullen uw vaatwasmachine reinigen door vet te verwijderen terwijl u de vaat reinigt (vergeet niet om ook afwasmiddel te gebruiken!)

Meer informatie over het gebruik van onze Finish Reinigingstabletten Tijdens de Wasbeurt.