Laadcapaciteit: Wat kan er allemaal in uw vaatwasser?

Vanaf het moment dat de vaatwasser is uitgevonden in de 19e eeuw heeft het mensen erg veel tijd en moeite bespaard met hun dagelijkse afwas. Ondanks deze lange geschiedenis hebben veel mensen nog geen vertrouwen in hun apparaat. Want naast het inladen van de vaatwasser spenderen ze nog steeds veel tijd aan het handwassen van ander vuil servies. Dit komt omdat er nog steeds het idee heerst dat er een limiet is aan wat een vaatwasser allemaal kan. Talloze uren gaan verloren aan het voorwassen van pannen en het handwassen van delicaat servies.

Om tijd te besparen met de vaat hebben we een lijst met vijf tips gemaakt. Houdt die in uw achterhoofd wanneer u weer vaat met de hand aan het afwassen bent na het inladen van uw vaatwasser.

 

Een vaatwasser kan pannen prima schoonmaken!

Er zijn nog steeds mensen die de valse indruk hebben dat, door de grootte en vorm, een pan niet goed wordt schoongemaakt door de vaatwasser. Niets is minder waar! Vaatwassers zijn perfect in staat, met gebruik van Finish, om pannen schoon te maken. Eventueel selecteert u een zwaarder wasprogramma.

 

Een vaatwasser kan aangekoekte etensresten verwijderen!

Er is een algemene misvatting dat vaatwassers worstelen met aangekoekte etensresten. Het gebeurt nog veel te vaak dat mensen hun vaat weken voordat ze het in de vaatwasser stoppen. Finish bevat krachtige enzymen die aangekoekte etensresten helpt verwijderen, wat voorwassen en weken overbodig maakt. Hierdoor hoeft u zelfs bij die moeilijke lasagne- en stoofschotels niet meer voor te weken.

 

Een vaatwassen maakt ook uw delicate kristalglazen schoon!

Het is altijd aan te raden om voorzichtig te zijn bij het inladen van kwetsbaar kristal. Denk er hierbij aan dat de glazen tijdens het wassen niet tegen elkaar aan kunnen komen. Zolang u hier rekening mee houdt, zou uw kristal geen probleem hebben met de kristalcyclus van uw vaatwasser. De Engelse glasblazerij Dartington Crystal heeft Finish uitgeroepen tot één van de betere afwasmiddelen voor glaswerk. Hoewel het lastig is om de moeilijkste etensresten te verwijderen, is het ook erg belangrijk om kwetsbare vaat goed te verzorgen. Finish zorgt ervoor dat uw kristal helder blijft.

 

Een vaatwasser heeft genoeg ruimte voor uw hoge wijnglazen!

Dit is een eenvoudige tip, omdat niet iedereen weet dat de bovenste lade van de vaatwasser ook verlaagd kan worden. Daardoor hebt u snel ruimte voor die mooie hoge wijnglazen en ander glaswerk met een lange voet. Op deze manier heeft u genoeg ruimte om uw glazen in te laden en worden ze mooi schoon.

 

Een vaatwasser houdt uw glazen helder!

Doffe glazen zijn één van de redenen waarom mensen hun vaatwasser niet meer vertrouwen. Glascorrosie treedt op wanneer kleine moleculen van een glas zich verplaatsen door gebruik van verkeerde afwasmiddelen, hoge temperaturen van de vaatwasser en hard water. Hierdoor breekt het licht niet meer door het glas als voor de wasbeurt. Hoewel dit bij veel glazen gebeurt gedurende hun leven verhelpt het gebruik van de juiste wasmiddelen dit probleem. Deze formule wordt tijdens de vaatcyclus geactiveerd, en helpt uw vaat beschemen zodat die proper blijft.

 

Laat uw vaatwasser voor u werken, en niet andersom! Met deze punten hoeft u alleen nog maar uw vaatwasser in te laden. Daarna kunt u weer aan de slag met de dingen die echt belangrijk zijn in het leven!

Delen: