Hygiënische voordelen van vaatwassers

Article 5 Dishwasher Hygiene Benefits

Het is misschien beangstigend om te weten (aangezien u precies daar voor uw eten zorgt), maar wist u dat in de keuken meer bacteriën huizen dan in elke andere kamer in huis, badkamer inbegrepen?[1]

Op sponzen en theedoeken kunnen kiemen welig tieren

Potentieel gevaarlijke kiemen kunnen zich op keukentextiel bevinden. Sponzen zijn daarbij de bacteriebron nummer 1 in uw huis.1 Kiemen doen het goed in een vochtige, warme omgeving en dat betekent dat een keukenspons een perfect voortplantingsmilieu is.

Ook in theedoeken kunnen kiemen zich gaan voortplanten wanneer ze worden gebruikt om vaatwerk, handen en werkbladen af te drogen. Dus, als u vaatwerk afwast en afdroogt met dingen waarin bacteriën kunnen huizen, zijn uw kopjes en borden dan wel zo schoon als u denkt?

Wat maakt een vaatwasser zo doeltreffend?

Kortom, heter water en krachtiger detergenten in een geconcentreerde hoeveelheid water (ruwweg 10,5 liter per wasbeurt[2]) helpen door thermische ontsmetting en maken dus schoner. Wast u met de hand af, dan moet u op twee dingen tegelijk letten: uw handen en de vaat zelf. U moet bijvoorbeeld water gebruiken dat heet genoeg is, maar niet zo heet dat uw handen het niet uithouden; en uw vaatwasmiddel moet de vaat doeltreffend reinigen maar mag niet schadelijk zijn voor uw handen.

Met een vaatwasser is de watertemperatuur geen zorg voor u, ze is uw grootste bondgenoot tegen vuil en bacteriën op uw vaatwerk. Gestold vet hecht beter aan oppervlakken dan vloeibare oliën, die er meestal af druipen, dus een hoge temperatuur waardoor vet vloeibaar wordt is essentieel voor het reinigen van de vettigste schotels.

Vaatwasmiddelen voor de machine, zoals Finish Powerball, bevatten uiteenlopende chemicaliën, elk met hun eigen specifieke functie in het reinigen van vaatwerk. De moeilijkheid is dat ze allemaal samen moeten werken terwijl hun optimale werkomstandigheden verschillen.

Moderne vaatwassers hebben veelal eigenschappen, zoals het ontwerp van de laden en de manier waarop het water binnen de machine sproeit, waardoor ze doorgaans beter zijn dan afwassen met de hand[3]. Binnen de besloten omgeving van een vaatwasmachine kan Finish Powerball zijn werk zodanig doen dat u niet meer op uw vaatwerk hoeft te schrobben. Stop het gewoon in de vaatwasser en laat de machine en het detergent de rest voor u opknappen!


[1] http://www.webmd.com/food-recipes/germs-in-kitchen
[2] http://hss.ulb.uni-bonn.de/2011/2588/2588.pdf
[3] https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2015/05/05/why-you-shouldnt-wash-your-dishes-by-hand/

Delen: