Hoe Glansspoelmiddel je afwaskracht kan versterken

Liquide de Rinçage Brillance + Séchage 400ml

Een vaatwasser gebruiken is één van de gemakkelijkste taken in het huishouden. Eén van de grote uitdagingen is evenwel het voorkomen van watervlekken. Dit is geen reflectie van de prestaties van je vaatwasser, maar een neveneffect van het water dat verdampt en een residu achterlaat. Deze vlekken zijn ook perfect vermijdbaar. Maak je dus niet druk en verspil je water en tijd niet met nog een afwascyclus. Het enige dat je nodig hebt voor propere vaat recht van de vaatwasser, is glansspoelmiddel.

Glansspoelmiddel

Wanneer je vaat minder glanzend is dan je zou willen, heeft het vaak niet te maken met feit dat ze niet goed gewassen zijn. Het is omdat etensresten, die losgeweekt worden tijdens de afwas, zich terug afzetten op de vaat na het eindigen van een cyclus. Tijdens de spoelcyclus laat de vaatwasser het glansspoelmiddel los om zo je vaat te beschermen tegen deze vuiligheid. Het glansspoelmiddel creëert een beschermlaag tussen je vaat en de etensresten. Dit voorkomt dat voedsel en mineralen zich terug kunnen vasthechten en garanderen een propere vaat vanaf de eerste keer.

Finish Glansspoelmiddel gebruikt oppervlakte-actieve stoffen, die de oppervlaktespanning tussen het water en de glazen vermindert. Dit zorgt ervoor wanneer het water geen sporen achterlaat wanneer het verdampt (is wetenschap niet geweldig).

Voorwerpen zoals glaswerk en zilverwerk drogen soms niet snel genoeg, omdat de temperatuur te snel zakt na het einde van een cyclus. Glansspoelmiddel verspreidt de druppels die op je vaat terecht komen. Zo kan je vaat sneller drogen en voorkom je dat er vettige strepen en watervlekken zouden verschijnen.

Glansspoelmiddel garandeert dat je vaatwasser je, naast schitterende resultaten, ook tijd bespaart. Tijdens de laatste warmtecyclus zorgt diezelfde verspreiding van waterdruppels ervoor dat je de vaat niet meer moet afdrogen met de hand na de cyclus. Weer een zorg minder.

Nu begrijp je de kracht van glansspoelmiddel! Afwassen en afdrogen is een job voor de vaatwasser, dus het enige dat je moet doen is glansspoelmiddel toevoegen aan je vaatwasmachine voor een perfect resultaat, keer op keer. Bespaar jezelf dus het water, de spierballen en de tijd. Want daar draait het toch uiteindelijk om?

Delen: