Heter is beter! Over de temperatuur van uw vaatwasser

U heeft zich wellicht weleens enkele vragen gesteld over de werking van uw vaatwasmachine. Er zijn inderdaad talrijke factoren die een rol spelen in hoe uw vaatwasser uw vaat eigenlijk proper maakt. Zo is het bijvoorbeeld dat uw vaatwasser niet over een knop beschikt waarop u precies de temperatuur naar wens kan instellen. Dit is niet omdat de producenten nog altijd enige controle willen uitoefenen, maar simpelweg omdat de temperaturen reeds van het begin automatisch ingesteld worden zodat de was-cyclus zo efficiënt mogelijk verloopt. Een standaardcyclus draait op zo’n 65-70 °C , zodat de vaatwastabletten kunnen oplossen in het hete water en vet - en etensresten weggespoeld kunnen worden. Tijdens het spoelen van de vaat klimt de temperatuur naar ongeveer 80 °C  zodat alle bacteriën gedood worden, en u kan genieten van een propere en glanzende vaat.

Kalkaanslag

Door deze hoge temperatuur kan er kalkaanslag ontstaan aan de binnenkant van de vaatwasser, zoals men ook vaak ziet bij waterkokers. Kalkaanslag wordt veroorzaakt door het calcium- en magnesiumgehalte dat van nature aanwezig is in water. Na verloop van tijd kan dit problemen veroorzaken, want de vaatwasser gaat hierdoor minder efficiënt werken. Om dit te voorkomen, kunt u de vaatwasser best eens per maand schoonmaken met een speciaal reinigingsmiddel, zoals Finish Vaatwasmachine reiniger. Dit product verwijdert niet alleen kalkaanslag, maar ook achtergebleven vet en etensresten, waardoor uw vaatwasser weer schoon wordt en fris ruikt. En het belangrijkste: een propere vaatwasmachine betekent een propere vaat!

Dofheid

De hogere temperaturen zorgen niet enkel voor kalk, maar ook voor een afname van de glans in uw glazen. Wegens het hete water gaan de moleculen binnenin het glas bewegen, en komen deze moleculen door de chemische samenstelling van de vaatwastabletten los. Dit is uiteraard niet waarneembaar met het blote oog, maar deze imperfecties kunnen snel zichtbaar zijn wanneer licht op een bepaalde manier het glas invalt en het hierdoor doffer lijkt.

Dit probleem kan worden verholpen met Finish Glans & Droog Glansspoelmiddel. De gepatenteerde middelen in deze vaatwastabletten neutraliseren het chemische proces dat verantwoordelijk is voor het doffer worden van uw glazen. U kan nu gerust uw glazen, ook die van kristal, in uw vaatwasser stoppen wetende dat ze na talrijke wasbeurten hun glans zullen behouden.

Maak uw vaat schoon en glanzend met Finish Glans & Droog Glansspoelmiddel en wees gerust: de temperatuur hoeft u alvast niet zelf in te stellen!

Delen: