De Voordelen van een Vaatwasreiniger

The most difficult objects to load in the dishwasher

Het is logisch dat je vaatwasser een reinigingsapparaat is, maar wat gebeurt er als de machine zelf vuil wordt?
Wanneer een vaatwasser op een regelmatige basis gebruikt wordt, kom je erachter dat een ophoping van vet en voedingsresten de belangrijke onderdelen in je machine blokkeren, terwijl die onderdelen ervoor zorgen dat je vaat steeds schittert. Om er zeker van te zijn dat je vaatwasser blijft presteren naar jouw verwachtingen, is het handig om ‘De Drie L’s’ te onthouden:

LEER je vaatwasser kennen

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten wat mag en niet mag doen met je toestel. Voornamelijk in hoe je je machine moet reinigen. Elke vaatwasser is anders, dus is het een goed idee om de handleiding te controleren op tips om de filter te reinigen. Maar een product zoals Finish vaatwasreiniger kan gebruikt worden om alle ophopingen van vuil, vet en kalkaanslag te verwijderen en het is gemakkelijk te gebruiken. Verwijder de sticker van de reiniger en plaats de fles omgekeerd in het onderste afwasrek en gebruik dan een afwasprogramma met hoge intensiteit zoals je normaal zou doen (wees er zeker van dat er geen vaat noch wasmiddelen aanwezig zijn in de vaatwasser). Het product breekt de verschillende lagen vet en mineralen af, die zich ophopen in de moeilijk bereikbare plaatsen, om zo maximale prestaties te garanderen. Veeg de binnenkanten nog eens af met een reinigingsspray en je machine is startklaar en zo goed als nieuw.

LIEFDE voor je vaatwasser

Als je vaatwasmachine niet proper is, hoe kan hij dan je vaat proper maken? Als je je vaatwasser niet de zorg geeft die nodig is, dan zal het niet lang duren vooraleer de belangrijke onderdelen, zoals de sproei-armen verstopt raken met overschotten van eten, vet en vuil. Dit betekent dat de efficiëntie zal verminderen en dat water door etensresten zal gesproeid worden die er reeds afgespoeld waren. Het is aan te raden om je vaatwasser éénmaal per maand te reinigen om te verzekeren dat je vaat zo proper en hygiënisch is als het zou moeten.

LEEF je leven

Dit is zonder twijfel de belangrijkste regel, omdat je daarvoor in de eerste plaats een vaatwasser in huis neemt! Je vaatwasser is er om je tijd te besparen en enkele minuten investeren per maand om je vaatwasser proper te houden, betaalt zich in de toekomst dubbel en dik terug. Zorg ervoor dat de vaatwasser voor jou werkt en niet jij voor de vaatwasser.

Delen: