De verguisde vaatwasser

Vaatwassers maken per jaar gemiddeld 8.000 stuks vaatwerk schoon – dat betekent een pak vet, vuil en kalkaanslag die door uw machine worden gejaagd.

Schoonmaakapparatuur wordt in een modern huishouden vaak stiefmoederlijk behandeld als het op onderhoud aankomt, vaak voelt men pas de neiging om iets te ondernemen wanneer een machine stilvalt of minder goed gaat werken. Dat heeft ook te maken met de hardnekkige misvatting dat een toestel dat ontworpen is om te reinigen, ergens ook zichzelf reinigt. Niets is echter minder waar.

Mogelijke problemen als men geen vaatwasreiniger gebruikt

Er is niets mis mee dat uw vaatwasser opdraait voor het zware werk dat afwassen is, maar even belangrijk is dat u voor die machine zo goed zorgt als zij voor u.

Er zijn een paar signalen die u laten weten dat uw vaatwasser een reinigingsbeurt nodig heeft, zoals:

  • Een onaangename geur

Als u uw vaatwasser regelmatig gebruikt, kan zich mettertijd vet en ander vuil ophopen op plaatsen in het toestel die u niet meteen ziet. Daardoor kan uw vaatwasser op langere termijn een geur afgeven.

  • Kalkaanslag

Als het leidingwater in uw streek hard is, is de kans groter dat zich in uw vaatwasser kalkaanslag vormt en die kan de prestatie ervan aantasten. Finish Vaatwas Zout kan het water helpen verzachten, niet alleen om het detergent beter te laten werken maar ook om vlekken en sluiers op uw vaatwerk te voorkomen.

  • Vaatwerk is niet schoon

Mettertijd kunnen zich vet en voedselrestjes ophopen in delen van de vaatwasser die u niet meteen ziet. U ziet ze niet, maar ze zijn er wel degelijk en precies deze onzichtbare ophopingen kunnen de watercirculatie in uw toestel belemmeren. Als u geen oplossing vindt om die verborgen plekken schoon te maken, dan verwacht u eigenlijk dat een vuile vaatwasser uw vaatwerk schoon krijgt…

De oplossing? Finish Vaatmachine Reiniger

Finish Vaatwasmachine Reiniger werkt in elke vaatwasser, ongeacht formaat of type: uw vaatwerk komt er gegarandeerd schoner uit en de machine zelf blijft fris ruiken, daar zorgt de krachtige vijfvoudige werking voor:

  • Reinigt verborgen gedeelten
  • Neutraliseert geurtjes
  • Neemt vet weg
  • Verwijdert kalkaanslag
  • Helpt de machine onderhouden

Hoe gebruiken?

Uw vaatwasser reinigen vraagt niet zo veel tijd als u denkt. Zodra u voedselrestjes uit de filter hebt verwijderd hoeft u niet op uw knieën te zitten schrobben want een brandschone vaatwasser is makkelijk te bereiken dankzij Finish Vaatwasmachine Reiniger.

Stap 1: Verwijder de zelfklever van de bovenkant van de fles maar laat de dop zitten.

Step 2: Zet ze voorzichtig ondersteboven in de onderste lade van uw vaatwasser (waar u gewoonlijk de grote borden plaatst).

Stap 3: Laat uw vaatwasser werken met een programma dat een temperatuur van minstens 65°C haalt.

Denk eraan: gebruik Finish Vaatwasmachine Reiniger alleen in een lege vaatwasser en voeg geen detergent toe.

Het is raadzaam Finish Vaatwasmachine Reiniger één keer per maand te gebruiken om de werking van uw vaatwasser zo doeltreffend mogelijk te houden en zo te voorkomen dat uw vaatwerk niet helemaal schoon uit de machine komt.

Delen: