Tips voor Kinderfeestjes

Orange smile game

Kinderfeestjes zijn even plezant voor de ouders als voor de kinderen. Er zijn weinig zaken meer belonend dan je kind zich te zien amuseren met zijn vrienden, wetende dat jij dat feestje hebt kunnen organiseren voor hen. Dit gevoel wordt soms overschaduwd door de grote afwas die gecreëerd wordt bij deze feestjes, maar met de juiste middelen voor de job hoef je je daarover geen zorgen te maken. Finish Quantum bevat een speciale formule om alle problemen aan te pakken die gepaard gaan met het cateren van een grote groep kinderen. Het gebruiken van het beste afwasmiddel betekent dat je alle etensresten van de vaat kan afschrapen en in de vaatwasser kan zetten. De pre-soakers van Finish zorgen ervoor dat je niet moet wachten tot de hardnekkige vlekken loskomen. Het afwasmiddel garandeert dat je vaat schitterend proper is van de eerste keer. Dit betekent dat je meer tijd hebt voor wat echt belangrijk is, zoals ervoor zorgen dat je kleintjes het best mogelijke feestje hebben dat jij ze kan bieden. Hier zijn enkele tips om goed van start te gaan:

Decoreren

Het is een goed idee om zo snel mogelijk een thema te kiezen, of het nu in samenspraak was met je kind of een verrassing is voor hen op de dag zelf (het is onwaarschijnlijk dat ze subtiel zullen zijn in het laten vallen van hints over welk soort feestje ze willen). Als dit een beetje ontmoedigend lijkt, kan je altijd thema’s combineren. Bijvoorbeeld, als je een feestje plant rond een knaagdier uit een cartoon, combineer dit dan met een cowboythema om het zoeken naar decoraties en rekwisieten gemakkelijker te maken. Dit zal er ook voor zorgen dat je kind niet hetzelfde thema kiest als iemand anders uit zijn klas. Onthoud ook dat je niet alles moet uitgeven aan decoraties, alles wat je kan maken in je vrije tijd is even effectief en geeft een unieke toets aan het feestje.

Activiteiten

Voorzie steeds enkele activiteiten of spelletjes voor het feestje om het wat structuur te geven. Zorg er ook voor dat je meer activiteiten gepland, dan je denkt nodig te hebben! Houd ook enkel kalmerende activiteiten achter de hand, mocht het feestje te fanatiek worden. Wanneer je geen spelletjes kan bedenken om te spelen, moet je misschien terugkoppelen naar je thema om inspiratie op te doen. Vaak is het zaak om een draai te geven aan de klassieke spelletjes. Zakdoek leggen, ezeltje prikje en gerelateerde spelletjes lijken saai, maar waarschijnlijk niet voor hen. Dit zijn klassiekers voor een reden.

Eten

Het belangrijkste om te onthouden wanneer je catered voor een kinderfeestje, is om niet te veel catering te voorzien. Het is verleidelijk om te veel te willen doen en de kinderen vol met eten te steken. Dit leidt iedereen af van het feestje zelf en daarvoor zijn ze uiteindelijk gekomen. Een tof alternatief voor de traditionele snacks en sandwiches, is het voorzien van de ingrediënten, zodat ze zelf hun eigen maaltijd kunnen maken. Etenswaren waar je gemakkelijk mee kan werken zijn, taco’s, sandwiches en wanneer je er een grotere activiteit van wil maken: pizza’s.

Hopelijk zorgt dit ervoor dat je kan starten met de planning van je kinderfeestje, zonder de opdoemende dreiging van een grote afwas dankzij Finish. En we hopen dat jij en je kind zich zullen amuseren.

Delen: