Mijn Droom Diner!

We vroegen een aantal van onze favoriete bloggers wat hun droom diner zou zijn als tijd, geld en kookkunsten geen rol speelde: wie zou u uitnodigen, wat zou u eten, en wie zou er achtgelaten worden met de afwas?

“Als een drukke moeder van twee droom ik er vaak van om even weg te zijn van de realiteit, dus toen Finish me vroeg om mijn Droom Diner te bedenken, was het niet moeilijk om te bedenken wat die zou inhouden.

Ten eerste spreekt het voor zich dat alleen volwassenen uitgenodigd zouden zijn (sorry kinderen!). Ernest Hemingway had een mooi gezegde over Madrid: hij beschreef het als een stad waar niemand naar bed gaat, totdat ze de nacht hebben gedood. Ik ben er onlangs geweest en verliefd geworden op de plek, en de stad zou de perfecte achtergrond zijn voor mijn droom diner.

Voor mij gaat een perfecte avond om het eten, het drinken en het goede gezelschap. Mensen fantaseren vaak over de beroemdheden die ze zouden uitnodigen voor hun droometentje, maar ik heb liever het gezelschap van goede vrienden dan vreemden, dus al mijn vrienden zouden er zijn, met inbegrip van vrienden die duizenden kilometers weg wonen en die ik al jaren niet heb gezien.

De setting zou jaren twintig zijn puur vanwege de glamour en stijl ervan. We zouden beginnen met cocktails en hapjes en daarna door naar deinende platen van verrukkelijke tapas om samen te delen terwijl we lekker kletsen. De wijn zou vloeien, net als het gesprek.

We zouden proosten op muziek van Patty Smith, Bruce Springsteen en Lou Reed en worden getrakteerd op een stand-up komedie optreden van Bill Hicks. Bij het dessert zouden onder andere de beste makarons van de Champs-Élysées in Parijs en vers gezette Blue Mountain koffie geserveerd worden.

Het opruimen en schoonmaken zou minimaal zijn - troebele glazen en vette platen zouden worden opgehaald en in de vaatwasser worden gezet, zodat we ons konden concentreren op ervoor zorgen dat de nacht echt dood was voor we afscheid namen".

Door Aedín @ Minis and Mum

"Ik ben dol op een klassiek etentje. We hebben tegenwoordig niet vaak de kans om ze te geven, maar ik vind het geweldig om recepten te plannen en zo nu en dan een leuke avond met volwassenen te hebben.

Mijn droom diner zou echter een heel andere zaak zijn. Idealiter is het een perfect warme avond en heb ik buiten een mooie tafel staan ergens op een binnenplaats. Ik heb een Italiaanse wijngaard voor ogen. Vergeet niet dat dit mijn ultieme visie is voor een diner en dus de lat hoog mag liggen!

Wat zouden we eten? Ik zou koken natuurlijk, ik houd ervan om urenlang in de keuken nieuwe maaltijden te bereiden. Ik serveer meestal vrij eenvoudige, maar geliefde voorgerechtjes, zoals een gebakken camembert met gescheurd knapperig brood. Gesmolten kaas gaat er altijd goed in, denk ik. Voor het hoofdgerecht misschien haasbiefstuk met bearnaisesaus, dikke zelfgemaakte frietjes en een beetje romige spinazie. Lekker! Voor het dessert houd ik van citroen smaken, dus zou ik kiezen voor citroentaart.

Alles zou worden doorgespoeld met grote hoeveelheden rode wijn, misschien een Chileense Merlot of Argentijnse Malbec.

Aangezien dit het droomdiner is hoeft niemand af te wassen natuurlijk. Gewoon de vaatwasser volladen en gaan. Ik laat dat aan de man over.

Het entertainment zou heel bescheiden zijn; gewoon wat muziek op de achtergrond en misschien een bordspelletje na het eten? Een vriendschappelijk wedstrijdje is altijd leuk. Trivial Pursuit is het ultieme bordspel - er is altijd een categorie voor iedereen.

Dan naar huis, met een beetje wazige hoofden en zeer volle buiken. - De perfecte afsluiting "

Door Sian @ Potty Mouthed Mummy

"Ik geniet van koken als het voor de lol is – ik kan een grote lading brownies maken maar het duurt de hele middag. Dus als het gaat om het koken van een echte maaltijd die andere mensen moeten eten ben ik niet gekwalificeerd!

Ik ben misschien geen chef-kok, maar ik hou van lekker eten, dus zou ik een chef-kok inhuren. Gordon Ramsey zou mijn eerste keuze zijn voor geweldig eten, hoewel ik denk dat hij misschien een beetje boos zou kunnen worden omwille van zijn humeur. Om die reden zou ik waarschijnlijk Jamie Oliver in huis nemen om in plaats daarvan wat huiselijker eten te maken. Ik wil een geweldige drie-gangen maaltijd met iets superlekkers als dessert! Daarna kan hij ook bij ons aansluiten als gast!

Wat mijn andere gasten betreft zou ik graag een muzikant uitnodigen om enkele nummers voor ons te spelen en een komiek om iedereen de hele nacht te laten lachen!

Natuurlijk is dit mijn droometentje en niemand droomt over het doen van de afwas nadat iedereen is vertrokken, dus ik zou een butler inhuren om dat te doen. Hij kan de vaatwasser inruimen met iets dat al de troebele glazen weer schitterend en glanzend zou maken, zoals Finish. Hij kan dan alles opruimen terwijl ik me klaarmaak voor bed! "

Door Georgina @ Georgina Does

Delen: