Keukenergernissen

Article 2 Kitchen Pet PeevesMen kan de keuken zowat beschouwen als het hart van ieder huis en dan hoeft het niet te verwonderen dat de emoties oplaaien wanneer vervelende slechte gewoonten andermans tolerantie op de proef stellen. Dit zijn enkele van de belangrijkste keukenergernissen die u kunnen irriteren – of waar u zich misschien zelf aan bezondigt!

Vuile theedoeken.

Ooit al meegemaakt dat u uw handen wilt drogen met een theedoek en geconfronteerd wordt met smurrie die de vorige gebruiker erop achterliet?

U moet uw handen dan opnieuw wassen aangezien ze weer vuil geworden zijn. Uit een onderzoek van de universiteit van Arizona blijkt dat 89% van het keukentextiel verontreinigd is met colibacteriën, die voorkomen in het spijsverteringsstelsel van dieren en mensen [1] . Eigenlijk zijn theedoeken technisch gesproken even erge kiemhaarden als keukensponzen.

In de keuken komen meer kiemen voor, die onder meer verkoudheid of griep veroorzaken, dan in om het even welke andere kamer in huis, inclusief de badkamer. Zo'n kiem kan zich vanuit één cel in minder dan 24 uur verspreiden naar 8 miljoen andere cellen, daarom is het altijd belangrijk dat u uw keuken zo hygiënisch mogelijk probeert te houden [2] .

Natte werkbladen bij het aanrecht.

Als zo'n theedoek al niet besmeurd is, dan is hij misschien wel gebruikt om vocht weg te nemen van een keukenwerkblad, wat ook weer kiemen verspreidt. Gewoon door voorover te buigen over een werkblad kan de voorkant van uw bovenkleding nat worden en kunnen er vlekken op komen!

Vuile vloeren en werkbladen.

Een plakkerige, vettige vloer en vuile werkbladen kunnen te maken hebben met kokkerellen maar worden niet altijd schoongemaakt. Denk even aan degene die met zijn hand in zo'n plas ketchup belandt! Niemand wordt graag besmeurd met voedselresten van iemand anders. Niemand houdt van een vuil werkblad maar een smerige vloer is zo mogelijk nog erger.

Dat etenswaren op de vloer vallen kan gebeuren in elke kamer waar mensen eten, maar in de keuken kunnen het niet alleen kruimels en drank zijn, maar ook bv. olie of saus. Veegt u dat niet meteen op, dan bestaat de kans dat de smurrie in een spoor van vlekken het huis rond gaat – en dan hebben we het nog niet over besmettingsgevaar!

Afval achterlaten op een werkblad.

Het hangt natuurlijk af van de grootte van uw keuken en wat u op uw werkbladen bewaart, maar voortdurend afval opzij schuiven is niet alleen onhygiënisch en potentieel gevaarlijk, het kan ook ongedierte lokken, zoals vliegen en kakkerlakken [3] . Zelfs met een vuilnisemmer in uw keuken is het nog altijd niet zeker dat al het afval daarin terechtkomt, en dat kan ongedierte in de hand werken op de plek die de meest hygiënische plaats in huis zou moeten zijn.

Voedselexplosie in de magnetron

Het gemak van een magnetron staat niet ter discussie als het over opwarmen van eten gaat, maar zelfs in zo'n beperkte ruimte bestaat de kans dat het een smeerboel wordt. U dénkt misschien dat een stevig deksel alles keurig binnen een pot of schaal houdt, maar de snelle verhitting van vloeistofmoleculen kan toenemende druk veroorzaken met een 'culinaire explosie' tot gevolg. U kunt dus altijd beter openingen laten of maken om de hitte te laten ontsnappen, en regelmatig roeren.

Gesluierde glazen en natte borden

Bij het openen van de vaatwasser na afloop van zijn programma kan het gebeuren dat de bovenste lade nog zo nat is dat droge borden eronder bedropen worden met water van de spoelcyclus. Er zit dan misschien geen vuil meer op uw borden, maar het resultaat is toch niet wat u wilde, namelijk die onmogelijk lijkende glans.

Dat soort vervelende dingen lijkt niet zo erg maar als ze zich alle dagen voordoen, kunnen ze echt aan u gaan knagen. Ze kunnen u zelfs in verlegenheid brengen, vooral als u gasten hebt en het lijkt dat uw glazen niet schoon zijn, ook al zijn ze dat absoluut wel. Dit is geen zeldzaam probleem maar als u het glansspoelmiddel en de andere additieven in uw vaatwasser, zoals regeneratiezout, op peil houdt, raken uw problemen makkelijk van de baan.

Als u Finish Glansspoelmiddel regelmatig aanvult, helpt het uw glazen te beschermen en herstellen dankzij zijn krachtige vijfvoudige werking:

  • Spoelt resten weg
  • Versnelt het droogproces
  • Bestrijdt watervlekken
  • Beschermende film
  • Schitterende glans bij iedere wasbeurt

Stapels vuile borden

Vaatwasser of geen vaatwasser in uw keuken, vuile borden staan toch nog vaak opgestapeld in de gootsteen of op het aanrecht ernaast. Ongeacht hoeveel vuile borden er in uw gootsteen staan, Finish Powerball is er altijd om u weer tijd te geven voor wat u graag doet. Stop uw borden meteen in de vaatwasser om stapels te voorkomen maar start het wasprogramma pas wanneer de machine vol is.

Zoals u kunt zien, kunnen er heel wat onprettige dingen gebeuren in de keuken, maar vuile borden hoeven daar niet bij te zijn. Finish Powerball maakt krachtig schoon, rekent af met vet en lastige voedselvlekken om ervoor te zorgen dat uw vaatwerk en bestek keer op keer hygiënisch uit de machine komen. En als u de glazen en borden extra wilt laten schitteren? Probeer dan Finish Glansspoelmiddel eens.

Delen: