Gevaar in de keuken

In elk hoekje van de keuken kunnen er mogelijkerwijs bacteriën of vuiligheden schuilen, die niet werden aangetast door schoonmaakmiddel. Vaak zijn de smerigste plekken de plaatsen die voor de meeste problemen zorgen dus is het belangrijk te weten dat deze regelmatig en grondig gereinigd moeten worden. De vaatwasser is wel degelijk een grote hulp in de keuken, maar er bestaan nog andere dingen waarop we moeten letten en dat we proper moeten houden.

De gootsteen

De gootsteen is een plek waarvan we zouden denken dat ze niet zo vuil is – zeker omdat we er eigenlijk zaken schoonmaken – maar deze plek is inderdaad allesbehalve proper. Bacteriën uit etensresten houden van een natte omgeving en kunnen soms wel de oorzaak zijn van ziektes. Om die reden is het belangrijk dat u probeert de gootsteen zo proper mogelijk te houden. Gebruik bijvoorbeeld vaker uw vaatwasser zodat de gootsteen minder gebruikt wordt en de kans op het achterblijven van etensresten eveneens verkleint. De vaatwasser gebruiken is dan nog efficiënt ook, omdat het gemiddelde waterverbruik flink lager ligt.

Het afdruiprek

Een afdruiprek is erg handig om zo de vaat rustig te laten druipen, en we niet met een handdoek alle moeite moeten doen om alles droog te krijgen. Ook wanneer we af en toe iets niet met behulp van de vaatwasser kunnen afwassen doen we beroep op het afdruiprek om de propere vaat rustig te laten drogen. Maar net als de gootsteen is het afdruiprek een broeihaard voor bacteriën dus maak het regelmatig proper!

Het aanrecht

Het is belangrijk om uw aanrecht en snijplanken schoon te houden, omdat deze direct met uw voedsel in aanraking komen. Als ze niet helemaal proper zijn, kunnen bacteriën contact maken met uw eten, waardoor u ziek kunt worden. Hier zijn enkele tips m.b.t. het aanrecht:

  • Maak uw aanrecht schoon voordat u begint met het voorbereiden van eten
  • Als u eten morst, veeg dit dan zo snel mogelijk op
  • Maak uw aanrecht altijd grondig schoon wanneer dit in aanraking is geweest met rauw voedsel zoals vlees, vis of rauwe eieren
  • Leg bereid eten nooit op een aanrecht of snijplank waar rauw voedsel op heeft gelegen, tenzij u deze eerst grondig heeft schoongemaakt

Snijplanken

Snijplanken zijn ook erg geliefd bij bacteriën, omdat bij vele mensen verschillende soorten voedsel hierop gesneden wordt. Het is daarom belangrijk om te weten dat de snijplank steeds proper gehouden moet worden. Gebruik hiervoor je vaatwasser en overweeg Finish Glans & Droog Glansspoelmiddel die je vaatwerk grondig reinigt maar toch voorzichtig behandelt. Finish doet het harde werk voor u, en laat aan u enkel het in – en uitruimen van de vaatwasser over. Zoals we weten is een schone vaat een goede basis voor een schone keuken!

Delen: