Stof de vaatwasser af!

Dus je gaat verhuizen en je nieuwe paleisje beschikt over een vaatwasser? Hoera! Alhoewel, waarschijnlijk heb je geen idee hoe lang het geleden is dat de afwasmachine is gebruikt. Of dat hij überhaupt nog wel werkt! Volg onderstaande stappen voordat je de vaatwasser gaat gebruiken.

1. Begin met het plaatsen van een vaatwastablet en de vaatwasser het standaardprogramma te laten draaien. Ga niet te ver uit de buurt van de afwasmachine, want het doel is namelijk niet alleen de vaatwasser schoonmaken, maar ook ontdekken of hij niet lekt! Giet daarna een fles Finish machinereiniger in de vaatwasser en draai nog een programma. De machinereiniger zal het achtergebleven vet en kalk verminderen en je afwasmachine weer schoon en fris achterlaten. 
2. Er vanuit gaande dat er geen lekken of andere defecten, waar een loodgieter aan te pas moet komen, zijn voorgevallen, laat je de vaatwasser eerst afkoelen. Hierna verwijder je de lades, bestekbak en de spuitarmen. Zorg dat de gaatjes in de spuitarmen schoon zijn zodat het water hier goed uit kan spuiten. Met een tandenstoker kan je enig achtergebleven vuil gemakkelijk uit de gaatjes schrapen. 
3. Maak een sopje in een emmer met heet water en maak de binnenkant van de vaatwasser schoon. Met een wattenstaafje kan je het rubber goed reinigen. 
4. Controleer de filter in de bodem van de vaatwasser en zorg dat hier geen achtergebleven voedselresten in zitten. Gebruik hiervoor een oude tandenborstel om in alle hoekjes te komen. 
5. Vul de machine met Finish glansspoelmiddel om er voor te zorgen dat er geen watervlekken op je glazen komen. Tot slot hang je een Finish vaatwasverfrisser in de machine zodat er je telkens een fris geur tegemoet komt bij het openen van de afwasmachine. 
6. Wanneer je tijd over hebt kun je ook de buitenkant nog even afkuisen met een vochtige doek.

Delen: