Hard water

Hard water, het is een uitdrukking die u misschien wel eens gehoord heeft wanneer het gesprek over uw woonomgeving ging. Het kan betekenen dat het water in uw omgeving beter smaakt, maar het kan ook vlekken op glazen veroorzaken, aanslag op uw badkamertegels en een ophoping van kalk in uw vaatwasser, dat met de hand moeilijk te verwijderen kan zijn.

Wat is hard water?

Water is “hard” wanneer het relatief hoge waarden van calcium en magnesium, en ook andere mineralen, bevat. Hoe meer mineralen in het water verschijnen, hoe harder het water wordt. De uitdrukking zelf komt waarschijnlijk van de moeilijkheid om schuim van zeep af te krijgen, in wezen is het ‘hard’.

De waterkoker

Een van de makkelijkere manieren om de effecten van hard water te bekijken is door een kijkje in uw waterkoker te nemen. Als u in een omgeving woont met hard water, ziet u wellicht een wit, schilferachtig goedje onderin de waterkoker, of oprukkend naar de zijkanten als het er al een tijdje inzit zonder dat de waterkoker is schoongemaakt. Na een tijdje kan diezelfde kalkaanslag effect hebben op de delen die de waterkoker verhitten, wat de effectiviteit kan verminderen. Uw waterkoker kan langzaam gaan koken of uiteindelijk breken, als u het niet schoonmaakt of vervangt.

Hoe moet u omgaan met hard water ophoping?

In uw vaatwasmachine kan hard water twee resultaten hebben: beslagen glazen en een ophoping van kalkaanslag. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen, van simpele schoonmaakoplossingen tot het vervangen van onderdelen.

  • Vaatwasser zout kan u helpen kalkafzetting in uw vaatwasser en op uw vaat te voorkomen, doordat het water in de machine zachter maakt. Het zorgt voor een schonere vaat doordat het watervlekken die hard water kan achterlaten op uw vaat, voorkomt.
  • Zorg voor een perfect droog resultaat en verwijder etensresten en watervlekken met Finish Glansspoelmiddel. Het bespaart u tijd doordat het waterdruppels verspreidt, en geeft uw vaat glans.
Delen: