De restanten: lastig te verwijderen etensresten

Bij de meeste afwasbeurten zijn er altijd wel een paar borden, pannen en schalen die lastiger schoon te maken zijn dan de rest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plakkerig of aangebakken eten. Het is dus handig om te weten welke etensresten lastig schoon te maken zijn, zodat u hier rekening mee kunt houden. Om ervoor te zorgen dat deze etensresten geen permanente vlekken op uw serviesgoed achterlaten, hoeft u er eigenlijk alleen maar voor te zorgen dat die meteen en met het beste vaatwasmiddel de vaatwasser in gaan. Met Finish hoeft u zich verder nergens zorgen over te maken!

Vet-/suikerlaag

Als u net een maaltijd hebt geserveerd die een vette of suikerachtige laag achterlaat, is die mogelijk lastiger schoon te maken (opgedroogde suikers kunnen zeer hardnekkige vlekken achterlaten). Voorheen diende u die een tijdje te laten weken, maar met de Power Ball van Finish hoeft dat niet langer. Die weekt namelijk de vlekken los, zodat de vaat meteen de machine in kan.

Ingedroogd

Ontbijtgranen en andere ingedroogde etensresten kunnen redelijk problematisch zijn, aangezien de opgedroogde restanten zich aan het bord of de kom hechten. Dit betekent dat ze vaak alleen te verwijderen zijn door de vaat af te spoelen met heet water of door die zeer lang te laten weken. Als u de vaatwasser niet direct aanzet, kunt u de vieze borden en kommen het best even snel afspoelen. Granen en ei hechten zich wel snel aan het oppervlak, maar dit hoeft geen probleem te zijn, want Finish helpt deze vlekken en de meeste andere ingedroogde etensresten verwijderen.

Aangebakken

Niet alleen borden kunnen met de hand moeilijk schoon te maken zijn, ook aan braadpannen en andere ovenbestendige borden en schalen kunnen groente- of vleesrestanten blijven zitten (afhankelijk van de voorbereiding). Tomaten kunnen nadat ze gekookt of gebakken zijn bijvoorbeeld goed vastzitten. Dit soort vlekken verwijderen zou zonder vaatwasmachine een hele klus zijn.

Aangebrand

Eten dat is aangebrand op een bord, pan of schaal kan het einde van dit keukenmateriaal betekenen, maar u hoeft de hoop niet meteen op te geven. Laat het bord, de pan of de schaal eerst weken in heel heet water (zorg ervoor dat de zwarte plekken onder water staan). Doe het bord, de pan of de schaal, zoals geldt voor alles in dit overzicht, vervolgens snel in de vaatwasmachine en laat ze een volledig programma draaien met Finish. Dan zou het geheel proper moeten zijn! Melk en kaas zijn overigens de grootste boosdoeners. Wees er bij het voorbereiden van maaltijden met veel melkproducten dus snel bij!

Vlekken in kopjes en mokken

Niet alleen etensresten kunnen lastige vlekken veroorzaken, mettertijd kan thee ook voor een behoorlijke laag aanslag zorgen. Dit wordt veroorzaakt door de tannine in de thee, een verzamelnaam voor een chemische verbinding die invloed heeft op onder andere de kleur en structuur van bijvoorbeeld wijn en thee. Hoewel er zeker manieren zijn om de vlekken te verwijderen, kunt u die het beste door de vaatwasser laten aanpakken. Zelfs als de vlekken op het kopje of de mok ingedroogd lijken te zijn, breken de actieve bestanddelen van Finish deze vlekken af, waardoor uw vaat mooi glanzend uit de machine komt.

Delen: